Szkolenie_INTENDENTURA_18 11 2021

Szanowni Państwo,  

Zapraszamy na szkolenie z INTENDENTURY.

Termin: 18 listopada 2021r. godz. 09.00-15.00
Szkolenie online  

Szkolenie ma na celu zapoznanie uczestników z najważniejszymi informacjami niezbędnymi do pracy na stanowisku intendenta. Przygotowuje do poruszania się w regulacjach prawnych, planowania żywienia oraz znajomości zasad nadzoru nad bezpieczeństwa produkowanych posiłków. Uczestnicy przygotowani zostają do czynności kontrolnych Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie wymagań dot. dokumentów w produkcji posiłków i higieny pionu żywienia.

Program szkolenia:

  • Ustawa o finansach publicznych – odpowiedzialność za gospodarowanie publicznymi środkami finansowymi, dyscyplina finansów publicznych.
  • Stosowanie prawa zamówień publicznych – nowelizacja ustawy „Prawo zamówień publicznych” obowiązującej od 01.01.2021 r.
  • Ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia – odpowiedzialność za prawidłowy nadzór nad bezpieczeństwem produkowanych posiłków w żywieniu zbiorowym.
  • Podstawy dietetyki w zawodzie intendenta – praktyczne układanie jadłospisów i planowanie żywienia w oparciu o regulacje prawne i normy żywienia z 2020r.
  • Zasady prowadzenia magazynu środków spożywczych i przyjmowanie dostaw (realizacja stawki żywieniowej, dokumenty przyjęć i wydań, raporty okresowe, współpraca z dostawcami i egzekwowanie właściwej jakości dostarczanych produktów)  – wskazówki praktyczne.
  • Bezpieczeństwo żywności w żywieniu zbiorowym (podstawy HACCP oraz dobra praktyka produkcyjna i higieniczna przy produkcji posiłków dla najmłodszych dzieci).
  • Kontrola sanepidu nie taka straszna  – jak prawidłowo przygotować się do kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej?
  • Współpraca intendent – kuchnia – opiekun – dyrektor – jak stworzyć dobry zespół.



Trener: mgr Anna Motak
Technolog żywności i żywienia, dietetyk praktyk i specjalista w zakresie zagadnień dotyczących zbiorowego żywienia dzieci.  Edukator żywieniowy od 2009 roku. Prowadzi autorskie szkolenia i warsztaty o tematyce żywienia zbiorowego oraz systemu HACCP. Jej misja to przekuwanie teorii w praktykę. Obecnie dietetyk/koordynator żywienia i HACCP we Wrocławskim Zespole Żłobków. Planuje żywienie dla placówek w ujęciu rocznym w ramach zamówienia publicznego. Uczestnik wielu szkoleń i konferencji z zakresu żywienia dzieci, bezpieczeństwa żywności oraz prawa zamówień publicznych.

Koszt: 325 zł/osoba z certyfikatem

Informacje i zapisy:
Pani Dominika Dziąg
e-mail: stowarzyszenie.szkolenia@zlobkikluby.org
tel.: 531 151 554

Menu