Szkolenia z zakresu żywienia

  • System HACCP w placówce opieki nad dziećmi w wieku do lat 3
  • Intendentrura
  • Zamówienia publiczne na środki spożywcze w praktyce intendenta. Podział zamówienia wg najnowszej opinii Urzędu Zamówień Publicznych.
  • Obowiązujące przepisy prawne dotyczące żywienia w żłobkach
  • Żywność w żłobku a nowe prawo zamówień publicznych
  • Znakowanie alergenami i wartością odżywczą jadłospisów w żłobku – konieczność czy dobra wola
  • Rodzic jako sprzymierzeniec – praktyczne wskazówki jak włączyć rodzica w działania prozdrowotne placówki
  • Akademia kulinarna dla pracowników placówek opieki nad dziećmi w wieku do lat 3
  • Jak w praktyce układać jadłospis w żłobku? Najczęstsze błędy pojawiające się w jadłospisach – jak ich uniknąć?
  • Alergik pokarmowy w przedszkolu i żłobku. Jak rozmawiać z rodzicami, jak zorganizować posiłki dla dziecka z alergią pokarmową?
  • Zasady żywienia dzieci w żłobku i klubie dziecięcym z uwzględnieniem praktycznych wskazówek
  • Żywienie dzieci w żłobkach i klubach dziecięcych – zasady i normy żywienia, dobór produktów, przepisy prawne.
  • Prawidłowe żywienie dzieci – fakty i mity
  • Niejadek w grupie
Menu