Książka kucharska „POGOTUJMY RAZEM”

Już 15 września br. podczas V Edycji Ogólnopolskiej Konferencji odbędzie się uroczysta premiera książki „Pogotujmy Razem” – książki kucharskiej dla osób przygotowujących posiłki dzieciom od 1 roku życia do 3 lat.

Praca zbiorowa pod redakcją mgr inż. Joanny Jaczewskiej-Schuetz
Recenzja: dr inż. Katarzyna Wolnicka

Przygotowana przez Stowarzyszenie książka kucharska dla dzieci w wieku do lat 3 to jedyna w Polsce pozycja, która w pełni dedykowana jest żywieniu dzieci do 3 roku życia. Przepisy kulinarne zawarte w książce spełniają aktualne rekomendacje Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny  z zakresu żywienia dzieci do lat 3 oraz zostały zweryfikowane pod kątem merytorycznym oraz technologicznym przez ekspertów z zakresu żywienia małych dzieci.

Książka zawiera przepisy kulinarne dla najmłodszych, które będzie można wykorzystać w placówkach, a tym samym jest swego rodzaju poradnikiem z zakresu żywienia dla pracowników żłobków i klubów oraz rodziców.

Menu